Beer can bur­ger

Het bier gaat niet in de burger. Maar die kun je er natuurlijk wel prima bij drinken.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(6) waardeer
hoofdgerecht Het bier gaat niet in de burger. Maar die kun je er natuurlijk wel prima bij drinken. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met deksel
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen op medium hitte.
  2. Kneed het gehakt en verdeel in 4 gelijke porties. Vorm met vochtige handen van elke portie een bal.
  3. Leg een bal gehakt op een stuk bakpapier en druk plat tot een burger. Zet het bierblik in het midden en druk iets aan.
  4. Vorm een soort bakje van het gehakt door het vlees tegen het blik aan te drukken en je een opstaande rand hebt van ca. 2 cm.
  5. Bedek de opstaande rand van het bakje rondom met de plakken ontbijtspek. Verwijder voorzichtig het blik en maak zo nog 3 burgers.
  6. Snijd de bleu stilton in stukjes. Maak de jalapeñopeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
  7. Verdeel de blue stilton en jalapeño over de burgers en dek af met de cheddar.
  8. Gril de burgers ca. 30 min. indirect op de barbecue met de deksel erop. Draai af en toe zodat ze rondom egaal goudbruin kleuren. Controleer op gaarheid en gril eventueel langer.

variatietip:

Hollandse variant: Vervang het half-om-half gehakt door Fries gekruid gehakt. Bekleed de burgers rondom met katenspek en vul met zuurkool en geraspte oude kaas.

variatietip:

Italiaanse variant: Vervang het half-om-half gehakt door kipgehakt en meng met 40 g geraspte parmezaanse kaas. Bekleed de burgers rondom met parmaham en vul met pestospread en mozzarella.

serveertip:

Lekker op een geroosterd hamburgerbroodje belegd met romainesla en barbecuesaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juni 2018

Beer can burger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beer can bur­ger

1
1

Bereid een barbecue met deksel voor op indirect grillen op medium hitte.

2
2
  • 600 g half-om-halfgehakt

Kneed het gehakt en verdeel in 4 gelijke porties. Vorm met vochtige handen van elke portie een bal.

3
3
  • 1 blik bier in blik

Leg een bal gehakt op een stuk bakpapier en druk plat tot een burger. Zet het bierblik in het midden en druk iets aan.

4
4

Vorm een soort bakje van het gehakt door het vlees tegen het blik aan te drukken en je een opstaande rand hebt van ca. 2 cm.

5
5
  • 8 plakken gerookt ontbijtspek

Bedek de opstaande rand van het bakje rondom met de plakken ontbijtspek. Verwijder voorzichtig het blik en maak zo nog 3 burgers.

6
6
  • 100 g blue stilton
  • 1 verse jalapeñopeper

Snijd de bleu stilton in stukjes. Maak de jalapeñopeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

7
7
  • 4 plakken cheddar

Verdeel de blue stilton en jalapeño over de burgers en dek af met de cheddar.

8
8

Gril de burgers ca. 30 min. indirect op de barbecue met de deksel erop. Draai af en toe zodat ze rondom egaal goudbruin kleuren.

9
9

Controleer op gaarheid en gril eventueel wat langer.

variatietip:

Hollandse variant: Vervang het half-om-half gehakt door Fries gekruid gehakt. Bekleed de burgers rondom met katenspek en vul met zuurkool en geraspte oude kaas.

variatietip:

Italiaanse variant: Vervang het half-om-half gehakt door kipgehakt en meng met 40 g geraspte parmezaanse kaas. Bekleed de burgers rondom met parmaham en vul met pestospread en mozzarella.

serveertip:

Lekker op een geroosterd hamburgerbroodje belegd met romainesla en barbecuesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.