Me­at­lo­af met ver­stop­te ei­e­ren

Altijd leuk, zo'n verrassingselement bij het aansnijden.

  • hoofdgerecht
  • 10 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(3) waardeer
hoofdgerecht Altijd leuk, zo'n verrassingselement bij het aansnijden. 10 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (24 x 35 cm)
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Kook ondertussen (per meatloaf) 4 eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Was ondertussen de prei en snijd fijn. Rasp de cheddar. Meng het gehakt met 1 ei (per meatloaf), de prei, cheddar, mosterd, worcestershiresaus, het zout, de panko en peper.
  2. Leg het spek in 2 rijen van 9 plakjes naast elkaar in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar in het midden iets overlappen, zodat je het gehakt er straks mee kunt inpakken. Verdeel de blaadjes salie erover.
  3. Verdeel ¼ van het gehakt in een rechthoek over het midden van het spek. Leg de gekookte eieren in de lengte achter elkaar in het midden op het gehakt. Snijd eventueel een stukje van het eiwit zodat de eieren goed tegen elkaar aan liggen en het eiwit strak doorloopt. Zo heb je bij het aansnijden altijd mooie plakken.
  4. Maak van de rest van het gehakt een rechthoekige vorm die aan alle kanten een paar centimeter groter is dan het gehakt met de eieren erop. Leg het gehakt hier voorzichtig overheen en vorm tot een brood. Leg de rest van het spek in de lengte op het gehaktbrood. Vouw de overhangende plakjes spek (waar het brood op ligt) om en om iets schuin over het brood, zodat dit helemaal wordt ingepakt.
  5. Bak het gehaktbrood ca. 55 min. in het midden van de oven. Neem na 45 min. uit de oven en bestrijk met het bakkwastje rondom met de appelstroop. Bak nog 10 min. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat 10 min. rusten en iets afkoelen voordat je het aansnijdt. Lekker met mosterd of ketchup.

Tip:

De verse salie en panko zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel ze op ah.nl of vervang door resp. gewoon paneermeel en salie uit de AH Italiaanse kruidenmix (bakje 15 g).

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de volgende dag bijvoorbeeld als beleg op een geroosterd broodje met ketchup.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Meatloaf met verstopte eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­at­lo­af met ver­stop­te ei­e­ren

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Kook ondertussen de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 150 g preien
  • 150 g cheddar

Was ondertussen de prei en snijd fijn. Rasp de cheddar.

3
3
  • 1 kg half-om-halfgehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el grove Zaanse mosterd
  • 1 el worcestershiresauce
  • 1 tl zout
  • 2 el panko

Meng het gehakt met 1 ei (per meatloaf), de prei, cheddar, mosterd, worcestershiresaus, het zout, de panko en peper.

4
4
  • 200 g gerookt ontbijtspek

Leg het spek in 2 rijen van 9 plakjes naast elkaar in de ovenschaal.

5
5

Zorg ervoor dat de plakjes elkaar in het midden iets overlappen, zodat je het gehakt er straks mee kunt inpakken.

6
6
  • 16 blaadjes verse salie

Verdeel de blaadjes salie erover.

7
7

Verdeel ¼ van het gehakt in een rechthoek over het midden van het spek. Leg de gekookte eieren in de lengte achter elkaar in het midden op het gehakt.

8
8

Snijd eventueel een stukje van het eiwit zodat de eieren goed tegen elkaar aan liggen en het eiwit strak doorloopt.

9
9

Zo heb je bij het aansnijden altijd mooie plakken.

10
10

Maak van de rest van het gehakt een rechthoekige vorm die aan alle kanten een paar centimeter groter is dan het gehakt met de eieren erop.

11
11

Leg het gehakt er voorzichtig overheen en vorm tot een brood.

12
12

Leg de rest van het spek in de lengte op het gehaktbrood.

13
13

Vouw de overhangende plakjes spek (waar het brood op ligt) om en om iets schuin over het brood, zodat dit helemaal wordt ingepakt.

14
14
  • 1 el appelstroop

Bak het gehaktbrood ca. 55 min. in het midden van de oven. Neem na 45 min. uit de oven en bestrijk met het bakkwastje rondom met de appelstroop. Bak nog 10 min.

15
15

Neem het gehaktbrood uit de oven en laat 10 min. rusten en iets afkoelen voordat je het aansnijdt. Lekker met mosterd of ketchup.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de volgende dag bijvoorbeeld als beleg op een geroosterd broodje met ketchup.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.