Kerst me­at­lo­af

Handig aan een meatloaf is dat de oven eigenlijk al het werk doet. Maar feestelijk is-ie wel!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handig aan een meatloaf is dat de oven eigenlijk al het werk doet. Maar feestelijk is-ie wel! 8 personen
3 2

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cakevorm 30 cm
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 8 min. op laag vuur. Schep de prei op een snijplank, laat afkoelen en snijd fijner.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het gehakt in een kom. Meng de helft van de mosterd, ¼ van de barbecuesaus, de prei, uitjes, eieren, panko, peper en eventueel zout erdoor.
  3. Verdeel het gehakt over de vorm en druk aan. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de barbecuesaus. Bak nog ca. 10 min. in het midden van de oven.
  4. Verwarm ondertussen de tomato frito op laag vuur en schep in een kom. Schep de pestospread en de rest van de mosterd in schaaltjes. Serveer met de peterselie bij de meatloaf.

variatietip:

Gehaktbrood over? Maak daar sandwiches van. Beleg 4 sneetjes casinobrood met een plakje cheddar, een plak gehaktbrood, wat plakjes augurk en nog een plakje cheddar. Besmeer nog 4 sneetjes brood met mosterdmayonaise en leg op de andere broodjes. Verhit 1 el boter in een hapjespan en bak de sandwiches op laag vuur en met de deksel op de pan goudbruin en krokant, tot de kaas goed is gesmolten. Lekker met ketchup.

variatietip:

Het gehaktbrood is afgedekt in de koelkast 2 dagen houdbaar. Snijd het in stukjes voor een borrelhapje of op een broodje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kerst meatloaf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst me­at­lo­af

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gesneden prei

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 8 min. op laag vuur. Schep de prei op een snijplank, laat afkoelen en snijd fijner.

2
2
  • 1 kg half-om-halfgehakt

Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het gehakt in een kom.

3
3
  • 2½ el grove mosterd
  • 30 ml barbecuesaus
  • 50 g Indonesische gebakken uitjes
  • 2 eieren
  • 100 g panko

Meng de helft van de mosterd, de barbecuesaus, de prei, uitjes, eieren, panko, peper en eventueel zout erdoor.

4
4
  • 1 el olijfolie

Vet de cakevorm in. Verdeel het gehakt over de vorm en druk aan. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5
5
  • 90 ml barbecuesaus

Neem uit de oven en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de barbecuesaus.

6
6

Bak nog ca. 10 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 350 ml tomato frito

Verwarm ondertussen de tomato frito op laag vuur en schep in een kom.

8
8
  • 90 g pestospread
  • 2½ el grove mosterd
  • 2 el peterselie

Schep de pestospread en de rest van de mosterd in schaaltjes. Serveer met de peterselie bij de meatloaf.

variatietip:

Gehaktbrood over? Maak daar sandwiches van. Beleg 4 sneetjes casinobrood met een plakje cheddar, een plak gehaktbrood, wat plakjes augurk en nog een plakje cheddar. Besmeer nog 4 sneetjes brood met mosterdmayonaise en leg op de andere broodjes. Verhit 1 el boter in een hapjespan en bak de sandwiches op laag vuur en met de deksel op de pan goudbruin en krokant, tot de kaas goed is gesmolten. Lekker met ketchup.

variatietip:

Het gehaktbrood is afgedekt in de koelkast 2 dagen houdbaar. Snijd het in stukjes voor een borrelhapje of op een broodje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.