bewaar
Meatloaf
Meatloaf
bewaar

Meatloaf

Warm lekker, maar ook lauw of koud. Net zoals ze dit gehaktbrood in Amerika (het land van herkomst) eten!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
612waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

100 g

Cheddar Tophat 48+

1

rode paprika

15 g

vers salieblaadje

500 g

half-om-halfgehakt

100 ml

tomatenketchup

1

middelgroot ei

2 el

paneermeel

150 g

ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • braadslee 25 x 40

Warm lekker, maar ook lauw of koud. Net zoals ze dit gehaktbrood in Amerika (het land van herkomst) eten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snipper de ui en rasp de cheddar. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de salie in reepjes. Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de ui, kaas, paprika, saliereepjes, ketchup, het ei en de paneermeel toe.

2

Bekleed de braadslee of ovenschaal met bakpapier en leg de plakjes spek in een rechthoek erin. Laat de plakjes iets overlappen. Vorm een brood van het gehakt en leg dat in het midden van het spek. Vouw het spek om het gehaktbrood en bedek met de rest van de salie. Bak het gehaktbrood ca. 45 min. in de oven. Serveer warm, lauw of koud.

tip

combinatietipLekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.