bewaar
Sperziebonenstamppot met gehaktsaus
Sperziebonenstamppot met gehaktsaus
bewaar

Sperziebonenstamppot met gehaktsaus

30 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

100 g

ontbijtspek

1

rode paprika

1 schaal

half-om-halfgehakt

3 eetlepels

tomatenketchup

2 blikken

sperziebonen

150 ml

melk

nootmuskaat

Aan de slag

Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ontbijtspek fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag spek 2 min. bakken. Gehakt en paprika toevoegen en 10 min. bakken. Laatste minuut ketchup toevoegen en zachtjes meeverwarmen. Eventueel met zout en peper op smaak brengen. In pan sperziebonen verwarmen. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Boontjes afgieten en door puree scheppen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Stamppot over vier borden verdelen. Vlees-paprikamengsel over stamppot verdelen.