Gehaktkoekjes met pastasalade

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
4
37
Advertentie
Ingrediënten
- 1 potje pomodori (al forno olive (190 g))
- 400 g half-om-halfgehakt
- 3 el paneermeel
- 1 teen knoflook (geperst)
- 300 g penne rigate (pasta, zak a 500 g)
- 1 zak gebroken sperziebonen (250 g)
- 2 el balsamicoazijn
- 4 el tomatenketchup
- 1 courgette (in reepjes)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Laat de pomodori al forno uitlekken, vang het vocht op. Meng het gehakt met paneermeel, 2 el pomodorivocht, de knoflook en zout en peper naar smaak, en vorm hiervan 12 platte koekjes. Kook de penne samen met de sperziebonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de penne.
- Verhit de grillpan of ovengrill en rooster de gehaktkoekjes aan beide kanten ca. 3 minuten of tot ze gaar zijn. Klop een saus van de balsamico, de tomatenketchup en de rest van het pomodorivocht. Snijd de 'al forno' tomaten in reepjes. Stort de pasta en de bonen in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Meng de pasta en de bonen met courgettereepjes, tomatenreepjes, olijven en de saus.
- Serveer de gehaktkoekjes met de pastasalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 73 g
- vet 27 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17