bewaar
Panpizza's met kidneybonen
Panpizza's met kidneybonen
bewaar

Panpizza's met kidneybonen

Je hoort ze al roepen: 'Yes, we eten pizza!' Maar dan wel uit de pan, met bonen, gehakt en avocado.

15 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3

tomaten

1

bosui

1

limoen

100 ml

milde yoghurt

150 g

half-om-halfgehakt

2 tl

gemalen komijn

225 g

kleine rode kidneybonen

1

avocado

2

tortillawraps

50 g

geraspte Cheddar Tophat 48+

Je hoort ze al roepen: 'Yes, we eten pizza!' Maar dan wel uit de pan, met bonen, gehakt en avocado.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in blokjes en snijd het bosuitje in ringen. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

2

Meng de tomaten, bosuien 3 el limoensap door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Meng de yoghurt met het limoenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in de laatste minuut de bonen mee.

5

Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het met een vork tot een puree.

6

Neem het gehakt uit de pan en houd afgedekt warm op een bord. Verhit nog een koekenpan en bak beide wraps elk in 1 pan 1 min. Keer om en verdeel de avocadopuree, het gehakt en de kaas erover. Verwarm de wraps nog 2 min. of totdat de kaas is gesmolten, eventueel met een deksel erop. Verdeel de tomatensalsa en limoen-yoghurt erover en serveer direct.