bewaar
Piadina met tonijn, rode ui en rucolasalsa
Piadina met tonijn, rode ui en rucolasalsa
bewaar

Piadina met tonijn, rode ui en rucolasalsa

Een Italiaanse lunch of een origineel hapje bij de borrel? Het kan met de piadina allemaal.

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

4 el

appelciderazijn

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

160 g

tonijnstukken in olijfolie

35 g

rucola

100 g

groene olijven zonder pit

4

Loriana La Piadina Arrotolabile piadina

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een Italiaanse lunch of een origineel hapje bij de borrel? Het kan met de piadina allemaal.

Aan de slag

1

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en doe in een schaal met de appelciderazijn. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in dunne reepjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang een halve eetlepel olie per persoon olie op. Laat de ui uitlekken, maar van een halve eetlepel azijn per persoon op.

2

Doe iets meer dan de helft van de rucola met de opgevangen olie en azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een grove salsa. Snijd de groene olijven fijn en meng door de salsa. Meng de rest van de rucola door de paprika.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.

4

Verdeel de rucolasalsa, tonijn, rode ui en het paprika-rucolamengsel over het midden van de piadine, laat 7 cm aan de boven- en onderkant vrij. Rol op, snijd schuin door en serveer.