Pia­di­na met ar­ti­sjok, veld­sla en ri­cot­ta

Een piadina kun je vullen met wat je lekker vindt. Probeer het eens met artisjok en ricotta.

(22) waardeer
hoofdgerecht Een piadina kun je vullen met wat je lekker vindt. Probeer het eens met artisjok en ricotta. 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode uien in dunne ringen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur 4 min. Bestrooi met zout en voeg de azijn toe. Zet na 1 min. het vuur uit.
  2. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.
  3. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de ricotta, ui, veldsla en artisjok- harten over de piadine.
  4. Vouw de piadine dubbel en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Piadina met artisjok, veldsla en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pia­di­na met ar­ti­sjok, veld­sla en ri­cot­ta

1
1
  • 2 rode uien
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de rode uien in dunne ringen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur 4 min.

2
2
  • 50 ml balsamicoazijn

Bestrooi met zout en voeg de azijn toe. Zet na 1 min. het vuur uit.

3
3
  • 4 Loriana La Piadina Arrotolabile piadina

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.

4
4
  • 190 g Sacla gemarineerde artisjokharten
  • 250 g ricotta
  • 50 g veldsla

Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken. Verdeel achtereenvolgens de ricotta, ui, veldsla en artisjokharten over de piadine.

5
5

Vouw de piadine dubbel en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.