Piadina met gerookte kip, sla en rode pesto
Zongedroogde tomaatjes, rode pesto, buffelmozzarella: dit is écht op en top Italiaans.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 trostomaten
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 1 teen knoflook (klein)
- 130 g koelverse zongedroogde tomaatjes (schaal)
- 2 el extra vierge olijfolie
- 160 g gerookte kipfilet
- 125 g buffelmozzarella
- 4 Loriana La Piadina Arrotolabile piadina (pak)
- 40 g slamelange landkers (zak 80 g)
Keukenspullen
- Staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de trostomaten in parten en de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe ze samen met de knoflook, zongedroogde tomaatjes en olijfolie in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een pesto en breng op smaak met peper.
- Snijd de gerookte kipfilet en buffelmozzarella in plakjes.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege. Verdeel achtereenvolgens wat pesto, slamelange, plakjes kip en mozzarella over de piadine. Vouw dicht, vouw (eventueel) nog een keer dicht tot een pizzapunt en serveer
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 43 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.010 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Piadina met gerookte kip, sla en rode pesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Piadina met gerookte kip, sla en rode pesto
- 2 trostomaten
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 1 teen knoflook
- 130 g koelverse zongedroogde tomaatjes
- 2 el extra vierge olijfolie
Snijd de trostomaten in parten en de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe ze samen met de knoflook, zongedroogde tomaatjes en de olijfolie in een hoge beker.
Pureer met een staafmixer tot een pesto en breng op smaak met peper.
- 160 g gerookte kipfilet
- 125 g buffelmozzarella
Snijd de gerookte kipfilet en buffelmozzarella in plakjes.
- 4 Loriana La Piadina Arrotolabile piadina
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.
- 40 g slamelange landkers
Verdeel achtereenvolgens wat pesto, slamelange, plakjes kip en mozzarella over de piadine.
Vouw dicht, vouw (eventueel) nog een keer dicht tot een pizzapunt en serveer