bewaar
Piadina met gerookte kip, sla en rode pesto
Piadina met gerookte kip, sla en rode pesto
bewaar

Piadina met gerookte kip, sla en rode pesto

Zongedroogde tomaatjes, rode pesto, buffelmozzarella: dit is écht op en top Italiaans.

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

trostomaten

50 g

Parmigiano Reggiano

1 teen

knoflook

130 g

koelverse zongedroogde tomaatjes

2 el

extra vierge olijfolie

160 g

gerookte kipfilet

125 g

buffelmozzarella

4

Loriana La Piadina Arrotolabile piadina

40 g

slamelange landkers

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Zongedroogde tomaatjes, rode pesto, buffelmozzarella: dit is écht op en top Italiaans.

Aan de slag

1

Snijd de trostomaten in parten en de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe ze samen met de knoflook, zongedroogde tomaatjes en olijfolie in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een pesto en breng op smaak met peper.

2

Snijd de gerookte kipfilet en buffelmozzarella in plakjes.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege. Verdeel achtereenvolgens wat pesto, slamelange, plakjes kip en mozzarella over de piadine. Vouw dicht, vouw (eventueel) nog een keer dicht tot een pizzapunt en serveer