Stok­brood met moz­za­rel­la, kip & ker­sen

Wie had ooit gedacht dat kers op brood zo heerlijk smaakte? Ideaal voor de picknicklunch.

(13) waardeer
lunch Wie had ooit gedacht dat kers op brood zo heerlijk smaakte? Ideaal voor de picknicklunch. 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontpit de kersen en scheur de buffelmozzarella in stukken. Halveer het stokbrood in de lengte en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de botersla, kipfilet, in stukjes gescheurde buffelmozzarella, de kersen en de blaadjes van het basilicum.
  2. Bestrooi met peper. Leg de bovenkant van het stokbrood erop, snijd in 4 stukken en serveer.

bereidingstip:

Ga naar ah.nl/allerhande/ kersen-ontpitten voor de video kersen ontpitten.

video

Steen­fruit snij­den

instructievideo - 01:10 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 770 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 07 - Fiësta! , Receptkaart 2020 week 27-30

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stok­brood met moz­za­rel­la, kip & ker­sen

1
1
  • 200 g verse kersen
  • 2 bollen buffelmozzarella

Ontpit de kersen en scheur de buffelmozzarella in stukken.

2
2
  • 1 robuust stokbrood wit
  • 100 g botersla
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 15 g verse basilicum

Halveer het stokbrood in de lengte en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de botersla, kipfilet, in stukjes gescheurde buffelmozzarella, de kersen en de blaadjes van het basilicum.

3
3

Bestrooi met peper. Leg de bovenkant van het stokbrood erop, snijd in 4 stukken en serveer.

bereidingstip:

Ga naar ah.nl/allerhande/ kersen-ontpitten voor de video kersen ontpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.