Tofu-sand­wich met ba­by­ro­mai­ne

Vega lunch vandaag? Ga voor deze sandwich met tofu, tomaten en hummus.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Vega lunch vandaag? Ga voor deze sandwich met tofu, tomaten en hummus. 4 personen
2 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken en snijd in 3 plakken per persoon. Dep de plakken droog met een schone theedoek. Meng de ketjap, uienpoeder en gerookte-paprikapoeder en meng door de tofu. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in delen in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in plakken van 1 cm en haal de blaadjes van de sla. Verwijder eventueel de dikke nerven van de sla. Besmeer de helft van de sneetjes brood met de hummus en beleg met de sla, tomaat en tofu. Dek af met de andere sneetjes brood. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met tuinkers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Tofu-sandwich met babyromaine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu-sand­wich met ba­by­ro­mai­ne

1
1
  • 375 g tofu naturel

Laat de tofu uitlekken en snijd in 3 plakken per persoon. Dep de plakken droog met een schone theedoek.

2
2
  • 2 el ketjap manis
  • ½ tl uienpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Meng de ketjap, uienpoeder en gerookte-paprikapoeder en meng door de tofu.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in delen in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer regelmatig.

4
4
  • 6 tastytom-trostomaten
  • 1 krop babyromainesla

Snijd ondertussen de tomaten in plakken van 1 cm en haal de blaadjes van de sla. Verwijder eventueel de dikke nerven van de sla.

5
5
  • 4 sneetjes stevige donkere meergranenbroden
  • 8 el hummus

Besmeer de sneetjes brood met de hummus en beleg met de sla, tomaat en tofu.

6
6
  • 4 sneetjes stevige donkere meergranenbroden

Dek af met de andere sneetjes brood. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.