CLT-sand­wich met pul­led chic­ken

Deze sandwich bevat lekker veel eiwitten: goed voor na het sporten!

(6) waardeer
brunch Deze sandwich bevat lekker veel eiwitten: goed voor na het sporten! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met een laag water en eventueel wat zout aan de kook. Voeg als het water kookt de kip lets toe en zet het vuur laag. Pocheer de kip met de deksel op de pan 10 min. Keer halverwege
  2. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en haal de blaadjes van de krop sla los. Neem de gare kip uit het water, laat iets afkoelen en trek met behulp van 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Maak een saus van de yoghurt, mayonaise, kerrie- en uienpoeder. Schep ⅔ van de saus samen met de appelcider door de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de kip over de helft van de sneetjes brood en beleg met de tomaat en sla. Besmeer de rest van de sneetjes brood met de rest van de saus en leg met de besmeerde kant op de kip. Snijd schuin door en serveer.

variatietip:

Kies eventueel voor wat lichter brood, dat verteert makkelijker.

Tip:

Deze sandwich bevat lekker veel eiwitten: deze helpen je spieren te herstellen en te vergroten.

video

CLT sand­wich met pul­led chic­ken

leuk & snel - 00:43 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
September 2017

CLT-sandwich met pulled chicken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

CLT-sand­wich met pul­led chic­ken

1
1

Breng een pan met een laag water en eventueel wat zout aan de kook.

2
2
  • 250 g kipfilet

Voeg als het water kookt de kip lets toe en zet het vuur laag. Pocheer de kip met de deksel op de pan 10 min. Keer halverwege

3
3
  • 3 trostomaten
  • 1 krop babyromainesla

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en haal de blaadjes van de krop sla los.

4
4

Neem de gare kip uit het water, laat iets afkoelen en trek met behulp van 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).

5
5
  • 50 ml milde yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl uienpoeder

Maak een saus van de yoghurt, mayonaise, kerrie- en uienpoeder.

6
6
  • 1 el appelciderazijn

Schep ⅔ van de saus samen met de appelcider door de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 4 sneetjes stevige donkere meergranenbroden

Verdeel de kip over de sneetjes brood en beleg met de tomaat en sla.

8
8
  • 4 sneetjes stevige donkere meergranenbroden

Besmeer de rest van de sneetjes brood met de rest van de saus en leg met de besmeerde kant op de kip. Snijd schuin door en serveer.

variatietip:

Kies eventueel voor wat lichter brood, dat verteert makkelijker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.