Fra­chos

Het lijkt een beetje op een nachoschotel, maar frachos bij de borrel is nóg lekkerder.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(17) waardeer
borrelhapje Het lijkt een beetje op een nachoschotel, maar frachos bij de borrel is nóg lekkerder. 8 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de friet met ⅔ van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep na 10 min. om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de picadillo en tomatenblokjes toe en laat 5 min. sudderen.
  2. Snijd ondertussen de tomaat uit het verspakket in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise). Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de gesneden tomaat, sjalot en knoflook door de avocadopuree. Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de guacamole op smaak met 1 el limoensap, peper en eventueel zout.
  3. Neem na 20 min. de friet uit de oven. Schep de friet om. Verdeel de geraspte cheddar over de friet. Bak nog 10 min. in de oven. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de rode peper uit het verspakket. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Verkruimel de witte kaas. Neem de friet uit de oven. Verdeel het gehakt, de guacamole, witte kaas, peperringetjes, koriander en partjes limoen over het gerecht. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met in ringetjes gesneden bosui en zure room.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10  g
  • natrium 240 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Frachos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fra­chos

1
1
  • 700 g verse Franse friet
  • 2 el (arachide)olie

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de friet met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2

Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep na 10 min. om.

3
3
  • 1 el (arachide)olie
  • 150 g rundergehakt
  • 1 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
  • 400 g tomatenblokjes in blik

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de picadillo en tomatenblokjes toe en laat 5 min. sudderen.

4
4
  • 1 verspakket guacamole

Snijd ondertussen de tomaat uit het verspakket in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

5
5

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

6
6

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree.

7
7

Meng de gesneden tomaat, sjalot en knoflook door de avocadopuree.

8
8

Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

9
9

Breng de guacamole op smaak met 1 el limoensap, peper en eventueel zout.

10
10
  • 150 g geraspte Cheddar Tophat 48+

Neem na 20 min. de friet uit de oven. Schep de friet om. Verdeel de geraspte cheddar over de friet. Bak nog 10 min. in de oven.

11
11
  • 5 g verse koriander

Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander.

12
12

Snijd het steeltje van de rode peper uit het verspakket. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

13
13
  • 50 g witte kaas

Verkruimel de witte kaas. Neem de friet uit de oven.

14
14

Verdeel het gehakt, de guacamole, witte kaas, peperringetjes, koriander en partjes limoen over het gerecht. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met in ringetjes gesneden bosui en zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.