Pi­ca­dil­lo-to­sta­da's met gu­a­ca­mo­le

Mexicaanse klassieker die we met open armen ontvangen in de Nederlandse keuken.

(3) waardeer
zuid-amerikaans hoofdgerecht Mexicaanse klassieker die we met open armen ontvangen in de Nederlandse keuken. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiensnippers 1 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt en de picadillo toe en roerbak 3 min. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Rasp ondertussen de cheddar en laat de maiskorrels uitlekken. Leg de gordita’s op twee met bakpapier beklede bakplaten, verdeel het gehaktmengsel, de mais en de cheddar erover en bak ca. 10 min. in de oven.
  3. Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking (prak de avocado’s met een vork zo fijn mogelijk). Neem de tostada’s uit de oven en serveer met de guacamole.

combinatietip:

Houd je van pittig? Serveer er tabasco bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2017

Picadillo-tostada's met guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ca­dil­lo-to­sta­da's met gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 1 el (olijf)olie
  • 175 g uiensnippers

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiensnippers 1 min. op hoog vuur.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 3 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
  • 2 tomaten

Voeg het gehakt en de picadillo toe en roerbak 3 min. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. bakken.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 50 g Cheddar Tophat 48+
  • 300 g maiskorrels

Rasp ondertussen de cheddar en laat de maiskorrels uitlekken.

5
5
  • 8 gordita's

Leg de gordita’s op twee met bakpapier beklede bakplaten, verdeel het gehaktmengsel, de mais en de cheddar erover en bak ca. 10 min. in de oven.

6
6
  • 1 verspakket guacamole

Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking (prak de avocado’s met een vork zo fijn mogelijk).

7
7

Neem de tostada’s uit de oven en serveer met de guacamole.

combinatietip:

Houd je van pittig? Serveer er tabasco bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.