Tor­til­la­taart met bo­nen, ko­ri­an­der en kaas

Door bonen toe te voegen aan een hartige taart wordt het een complete, voedzame maaltijd.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Door bonen toe te voegen aan een hartige taart wordt het een complete, voedzame maaltijd. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonenschotel en de paprikapoeder toe en bak nog 5 min. Schep goed om. Bestrooi ondertussen de wraps met de kaas en bak 2 wraps in 5 min. in de oven. Herhaal dit met de andere 2 wraps. Houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Snijd de koriander grof. Bewaar 2 el koriander (per 4 personen) om te garneren. Leg 1 wrap op de bodem van de springvorm. Schep van de bonen-groenteschotel op de tortilla en bestrooi met wat koriander. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een wrap. Druk voorzichtig aan. Garneer met de koriander. Haal de taart uit de springvorm en verdeel in een stuk per persoon.

combinatietip:

Lekker met verse guacamole en een tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Tortillataart met bonen, koriander en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­taart met bo­nen, ko­ri­an­der en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 1000 g bonenschotel chili con carne
  • ½ tl gerookt paprikapoeder

Verhit de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonenschotel en de paprikapoeder toe en bak nog 5 min. Schep goed om.

3
3
  • 4 tortillawraps
  • 150 g geraspte kaas voor ovengratin

Bestrooi ondertussen de wraps met de kaas en bak 2 wraps in 5 min. in de oven. Herhaal dit met de andere wraps. Houd warm onder aluminiumfolie.

4
4
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Bewaar 2 el koriander (per 4 personen) om te garneren.

5
5

Leg 1 wrap op de bodem van de springvorm. Schep de helft van de bonen-groenteschotel op de tortilla en bestrooi met wat koriander. Maak zo nog 2 lagen.

6
6

Eindig met een wrap. Druk voorzichtig aan. Garneer met de koriander.

7
7

Haal de taart uit de springvorm en verdeel in een stuk per persoon.

combinatietip:

Lekker met verse guacamole en een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.