bewaar
Tortillataart met bonen, koriander en kaas
Tortillataart met bonen, koriander en kaas
bewaar

Tortillataart met bonen, koriander en kaas

Door bonen toe te voegen aan een hartige taart wordt het een complete, voedzame maaltijd.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

arachideolie

400 g

verse Mexicaanse roerbakgroente

1000 g

bonenschotel chili con carne in pot

½ tl

gerookt paprikapoeder

4

tortillawraps

150 g

geraspte kaas voor ovengratin

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

Door bonen toe te voegen aan een hartige taart wordt het een complete, voedzame maaltijd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de roerbakgroente 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonenschotel en de paprikapoeder toe en bak nog 5 min. Schep goed om. Bestrooi ondertussen de wraps met de kaas en bak 2 wraps in 5 min. in de oven. Herhaal dit met de andere 2 wraps. Houd warm onder aluminiumfolie.

2

Snijd de koriander grof. Bewaar 2 el koriander (per 4 personen) om te garneren. Leg 1 wrap op de bodem van de springvorm. Schep van de bonen-groenteschotel op de tortilla en bestrooi met wat koriander. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een wrap. Druk voorzichtig aan. Garneer met de koriander. Haal de taart uit de springvorm en verdeel in een stuk per persoon.

tip

combinatietipLekker met verse guacamole en een tomatensalade.