bewaar
Geurige maaltijdsoep met rijst en een eitje
Geurige maaltijdsoep met rijst en een eitje
bewaar

Geurige maaltijdsoep met rijst en een eitje

Soep om van te smullen.

35 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 stengel

citroengras

2 cm

verse gember

10 g

verse selderij

½ el

arachideolie

1 liter

water

2

kippenbouillontabletten

150 g

pandanrijst

250 g

zoete aardappel

195 g

scharrelkipfilet

100 g

Chinese kool

2

middelgrote eieren

60 g

gebakken uitjes

60 g

taugé

Soep om van te smullen.

Aan de slag

1

Was het citroengras. Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren. Kneus de stengel met het lemmet van een mes en snijd in 3 stukken. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn.

2

Verhit de olie in de soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.

3

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

4

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de kipfilet in reepjes en voeg samen met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep. Snijd de Chinese kool in repen en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

6

Schep de fijngesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, gebakken uitjes en taugé in aparte schaaltjes. Schep de stukjes citroengras, gember en selderij uit de soep en verdeel de hete soep over de kommen. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.