Geu­ri­ge In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep met rijst en een ei­tje

Soep om van te smullen.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Soep om van te smullen. 2 personen
3 36

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was het citroengras. Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren. Kneus de stengel met het lemmet van een mes en snijd in 3 stukken. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn.
  2. Verhit de olie in de soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de kipfilet in reepjes en voeg samen met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep. Snijd de Chinese kool in repen en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
  6. Schep de fijngesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, gebakken uitjes en taugé in aparte schaaltjes. Schep de stukjes citroengras, gember en selderij uit de soep en verdeel de hete soep over de kommen. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 03 - Alles in een kom, Allerhande Box week 11 2017, Allerhande Box

Geurige Indonesische maaltijdsoep met rijst en een eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Geu­ri­ge In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep met rijst en een ei­tje

1
1
  • 1 stengel citroengras

Was het citroengras. Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren. Kneus de stengel met het lemmet van een mes en snijd in 3 stukken.

2
2
  • 2 cm verse gember
  • 10 g verse selderij

Schil de gember en snijd in plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn.

3
3
  • ½ el arachideolie

Verhit de olie in de soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min.

4
4
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.

5
5

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

6
6
  • 150 g pandanrijst

Voeg als het water kookt de rijst toe en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

7
7
  • 250 g zoete aardappelen
  • 195 g scharrelkipfilets

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de kipfilet in reepjes en voeg samen met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep.

8
8
  • 100 g Chinese kolen

Snijd de Chinese kool in repen en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 2 middelgrote eieren

Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

10
10
  • 60 g gebakken uitjes
  • 60 g taugé

Schep de fijngesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, gebakken uitjes en taugé in aparte schaaltjes.

11
11

Schep de stukjes citroengras, gember en selderij uit de soep en verdeel de hete soep over de kommen. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.