bewaar
Thaise noedelsalade met vegakip & broccoli
Thaise noedelsalade met vegakip & broccoli
bewaar

Thaise noedelsalade met vegakip & broccoli

Helemaal vegan zonder dat je het doorhebt.

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

4 cm

verse gember

600 g

broccoli

2 el

zonnebloemolie

320 g

plantaardige kipstukjes

2 el

chilisaus

2 el

sesamolie

225 g

Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst

125 g

taugé

4 el

gezouten pinda's

Helemaal vegan zonder dat je het doorhebt.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook de broccoli 2 min. in kokend water met eventueel zout (blancheren).

2

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipstuckjes samen met de chilisaus 3 min. Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en roerbak nog 1 min.

3

Kook ondertussen de noedels 2 min. Schep de taugé door de roerbak. Hak de pinda's grof. Verdeel de noedels over de kommen, schep de roerbak erop en bestrooi met de pinda’s.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.