Zwarte-bonenstoof met feta
Een stoof met stoere smaken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g zwarte bonen
- 200 g kidneybonen in pot
- 300 g mais in blik
- 2 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
- 1 espressostick
- 425 ml pomodorini tomaten in blik
- 2 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
- 3 takjes verse munt
- 100 g feta
Advertentie
Bereiden
- Doe alle bonen en de mais in een vergiet of zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Doe de bonen en mais samen met de picadillo, espresso en pomodorini in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in 6 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de blaadjes van de munt in dunne reepjes. Neem de pan met het bonenmengsel van het vuur, schep de munt en ⅔ van de courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stoof over diepe borden. Verdeel de rest van de courgette over de stoof en verkruimel de feta erboven.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 560 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Zwarte-bonenstoof met feta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zwarte-bonenstoof met feta
- 400 g zwarte bonen
- 200 g kidneybonen in pot
- 300 g mais in blik
Doe alle bonen en de mais in een vergiet of zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- 2 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
- 1 espressostick
- 425 ml pomodorini tomaten in blik
Doe de bonen en mais samen met de picadillo, espresso en pomodorini in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook.
Laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in 6 min. op hoog vuur.
- 3 takjes verse munt
Snijd ondertussen de blaadjes van de munt in dunne reepjes.
Neem de pan met het bonenmengsel van het vuur, schep de munt en ⅔ van de courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g feta
Verdeel de stoof over diepe borden. Verdeel de rest van de courgette over de stoof en verkruimel de feta erboven.