Bo­ter­ham met groen­teo­me­let

Altijd goed, een eitje op brood. Zeker deze, boordevol verse groente.

(9) waardeer
kindergerecht Altijd goed, een eitje op brood. Zeker deze, boordevol verse groente. 2 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
  2. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groente. Doe de deksel op de pan en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden. Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten.
  3. Verdeel de omelet over de helft van de sneetjes brood en dek af met de rest van het brood.

Tip:

Weinig tijd? Bak de omelet een avond tevoren en laat 'm afkoelen. Maak er met het brood een sandwich van, verpak in plastic folie en bewaar gekoeld tot gebruik.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Boterham met groenteomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­ter­ham met groen­teo­me­let

1
1
  • ½ el milde olijfolie
  • 75 g fijne soepgroente

Verhit de olie in een koekenpan en bak de groente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

2
2
  • 2 middelgrote eieren

Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groente. Doe de deksel op de pan en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden.

3
3

Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten.

4
4
  • 4 sneetjes volkorenbrood

Verdeel de omelet over de helft van de sneetjes brood en dek af met de rest van het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.