Bo­ter­ham met groen­teo­me­let

Altijd goed, een eitje op brood. Zeker deze, boordevol verse groente.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Altijd goed, een eitje op brood. Zeker deze, boordevol verse groente. 2 stuks
4 8

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een koekenpan en bak de groente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groente. Doe de deksel op de pan en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden. Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten. Bestrijk de helft van de sneetjes volkorenbrood elk met 1 el hummus, verdeel de omelet erover en dek af met nog de rest van de sneetjes brood.

variatietip:

Ook lekker met groentespread pompoen in plaats van hummus.

Tip:

Werkdag? Bak de omelet een avond tevoren en laat 'm afkoelen. Maak er met het brood een sandwich van, verpak in plastic folie en bewaar gekoeld tot gebruik.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Boterham met groenteomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­ter­ham met groen­teo­me­let

1
1
  • ½ el (olijf)olie
  • 75 g fijne soepgroente

Verhit de olie in een koekenpan en bak de groente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

2
2
  • 2 eieren

Klop ondertussen de eieren los en schenk over de groente. Doe de deksel op de pan en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden.

3
3

Neem de omelet uit de pan en snijd in kwarten.

4
4
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 2 el hummus

Bestrijk de helft van de sneetjes brood elk met 1 el hummus, verdeel de omelet erover en dek af met de rest van de sneetjes brood.

variatietip:

Ook lekker met groentespread pompoen in plaats van hummus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.