Vol­ko­ren­toast met scram­b­led eggs

Hiermee heb je met je ontbijt al een portie groente binnen: lekker!

(0) waardeer
hollands ontbijt Hiermee heb je met je ontbijt al een portie groente binnen: lekker! 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de Hollandse roerbakgroenten 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Breek ondertussen de eieren boven een kom en voeg het water toe. Klop de eieren los met een vork of garde. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk de eieren erin en roer totdat de eieren bijna gestold zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de sneetjes brood over de borden. Schep eerst het roerei en vervolgens de groenten erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Volkorentoast met scrambled eggs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­toast met scram­b­led eggs

1
1
  • 8 sneetjes AH Liefde & Passie volkorenbroden

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.

2
2
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 400 g diepvries Hollandse roerbakgroente

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de Hollandse roerbakgroenten 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 8 middelgrote eieren
  • 2 el water

Breek ondertussen de eieren boven een kom en voeg het water toe. Klop de eieren los met een vork of garde.

4
4
  • 1 el (zonnebloem)olie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk de eieren erin en roer totdat de eieren bijna gestold zijn.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de sneetjes brood over de borden. Schep eerst het roerei en vervolgens de groenten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.