Auberginerolletjes met mozzarella

Meer groente bij de borrel? Gril aubergine en maak er gevulde auberginerolletjes van. Lekker met munt, peper en mozzarella.

365 kcal

30 min. bereiden

licht pittig

3.9/5

(14)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakkwast

  • grillpan

  • tapasprikkers


Aan de slag

  1. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van ca. een ½ cm dik. Verhit de grillpan. Bestrijk de aubergineplakken met de bakkwast aan beide kanten met de olie, bestrooi met zout en gril 6 min. Keer halverwege. Laat iets afkoelen op een schaal en bestrooi met wat zout.

  2. Snijd elke bol mozzarella in 8 gelijke stukken. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.

  3. Beleg elke aubergine met wat mozzarella, wat munt en wat rode peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rol op, zet vast met een prikker en serveer.

  • Auberginerolletjes met mozzarella

    Instructievideo - 00:26 min.

Wat vond je van dit recept?

Auberginerolletjes met mozzarella

Meer groente bij de borrel? Gril aubergine en maak er gevulde auberginerolletjes van. Lekker met munt, peper en mozzarella.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig