Auberginerolletjes met mozzarella
Halfgesmolten kaas met tomatentapenade: die Italianen weten wel wat lekker is.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 aubergine (kleine)
- 1 bol mozzarella
- 100 g zongedroogde tomatentapenade
- 16 verse basilicumblaadjes
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- kaasschaaf
- 16 cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd met een kaasschaaf (of een mesje) van de aubergine 8 mooie dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 min. liggen. Snijd van de mozzarella 8 dunne, lange plakken. Dep de gezouten kant van de aubergine droog en bestrijk dun met tapenade. Leg op elke plak vervolgens 2 basilicumblaadjes en een plak mozzarella en rol op. Halveer de rolletjes en steek in elk een cocktailprikker. Leg op een schaaltje.
- Verhit in een pan de olijfolie en bak per keer 2 auberginerolletjes rondom bruin en gaar.
Tip:
Dit gerecht is ook leuk om te maken tijdens het gourmetten.

Groente in de lengte snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 215 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Auberginerolletjes met mozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Auberginerolletjes met mozzarella
- 1 aubergine
Snijd met een kaasschaaf (of een mesje) van de aubergine 8 mooie dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 min. liggen.
- 1 bol mozzarella
Snijd van de mozzarella 8 dunne, lange plakken.
- 100 g zongedroogde tomatentapenade
- 16 verse basilicumblaadjes
Dep de gezouten kant van de aubergine droog en bestrijk dun met tapenade. Leg op elke plak vervolgens 2 basilicumblaadjes en een plak mozzarella en rol op.
Halveer de rolletjes en steek in elk een cocktailprikker. Leg op een schaaltje.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit in een pan de olijfolie en bak per keer 2 auberginerolletjes rondom bruin en gaar.