bewaar
Tonijnsandwich met guacamole en maissalade
Tonijnsandwich met guacamole en maissalade
bewaar

Tonijnsandwich met guacamole en maissalade

Liefhebbers van de clubsandwich weten: hoe meer lagen, hoe beter. Deze snelle tonijnvariant is ook nog eens Mexicaans.

10 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

20 g

verse platte peterselie

370 g

tonijnstukken in water

200 g

koelverse guacamole

12 sneetjes

maisbrood

600 g

maiskorrels in pot

1

avocado

125 ml

zure room

1 tl

gerookte-paprikapoeder zoet

150 g

tortillachips nacho cheese

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • broodrooster

  • tapasprikkers

Liefhebbers van de clubsandwich weten: hoe meer lagen, hoe beter. Deze snelle tonijnvariant is ook nog eens Mexicaans.

Aan de slag

1

Snijd de rode uien in ringen. Doe in een vergiet, schenk er kokend water over en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Giet de tonijnstukken af. Meng de tonijn met de peterselie en guacamole. Snijd de korstjes van de sneetjes maisbrood en rooster de sneetjes in een broodrooster.

2

Besmeer 2 sneetjes met het tonijnmengsel. Leg ze op elkaar met de belegde kant naar boven. Dek af met een onbelegd sneetje. Maak zo nog de rest van de sandwiches. Steek in elke sandwich 2 tapasprikkers tegenover elkaar. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.

3

Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de avocado met de rode ui en mais. Meng de zure room met het paprikapoeder, peper en eventueel zout. Serveer de clubsandwich met de maissalade, de tortillachips en de paprikaroom.