bewaar
Summer meatballs
Summer meatballs
bewaar

Summer meatballs

Waarom ze zo lekker smaken? Door het smeuïge gehakt, en de prei en pesto. Op voordat je het weet!

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

20 g

verse platte peterselie

3 el

pesto arrabbiata

600 g

half-om-halfgehakt

2 el

arachideolie

Waarom ze zo lekker smaken? Door het smeuïge gehakt, en de prei en pesto. Op voordat je het weet!

Aan de slag

1

Was de prei en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de prei, peterselie, pesto, het gehakt, peper en zout in een kom. Draai er met vochtige handen 24 balletjes ter grootte van een walnoot van.

2

Verhit de olie in 2 koekenpannen en braad de balletjes in 15 min. op laag vuur rondom goudbruin en gaar.

tip

bewaartipJe kunt de ballen 2 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Of vries een portie in. Je kunt ze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.