bewaar
Pascale Naessens' halloumi met curry en komijnspinazie
Pascale Naessens' halloumi met curry en komijnspinazie
bewaar

Pascale Naessens' halloumi met curry en komijnspinazie

Met slechts een paar (bijzondere) ingredienten zet je toch iets lekkers op tafel.

25 min. bereiden
redelijk pittig
55waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 el

groene currypasta

2 el

extra vierge olijfolie

200 g

halloumi kaas

1 el

komijnzaad

400 g

verse spinazie

Met slechts een paar (bijzondere) ingredienten zet je toch iets lekkers op tafel.

Aan de slag

1

Meng de currypasta met de olijfolie. Snijd de halloumi in blokjes en meng met de currypasta. Bak dit in een pan op matig vuur. Doe de komijnzaadjes in een andere pan zonder olie of boter en zet op middelhoog vuur. Haal als ze beginnen te roken en te poffen de pan van het vuur. Laat de aroma’s van de komijn vrijkomen en giet er een flinke scheut olijfolie over.

2

Zet de komijn terug op het vuur en voeg de spinazie toe. Roer regelmatig tot de spinazie helemaal is geslonken. Kruid met flink wat peper en weinig zout (de halloumi is al heel zout). Leg de spinazie op het bord en verdeel de halloumiblokjes met curry erover.

tip

algemeenBron: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, Pacale Naessens.

bereidingstipDeze typisch Indiase bereiding om eerst de komijnzaadjes te verhitten, zorgt ervoor dat het aroma zich sterker ontwikkelt. Ze poffen als het ware. Je kunt ook 1 tl gemalen komijn (djinten) gebruiken. Doe de gemalen komijn pas na de spinazie in de pan.