Ge­gril­de hal­lou­mi met wa­ter­me­loen­sal­sa en cous­cous­sa­la­de

Halloumi kaas gegrild op de BBQ met een kleurrijke salade en fruitige salsa.

(4) waardeer
hoofdgerecht Halloumi kaas gegrild op de BBQ met een kleurrijke salade en fruitige salsa. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Doe de couscous met eventueel zout in een ruime schaal en schenk er het kokend water over. Roer door met een vork en laat 10 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes. Laat de paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Roer de couscous los met een vork en meng de salade-ui, paprika en hummus erdoor. Voeg eventueel wat vocht van de paprika toe om de salade smeuïger te maken.
  3. Snijd de watermeloenblokjes in blokjes van 1x1 cm en doe in een kom. Halveer de jalapeñopeper, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe bij de meloen. Haal de blaadjes van de basilicum en snijd in reepjes en voeg ook toe. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de watermeloen. Halveer de vrucht en pers uit. Voeg 1 el sap (per 4 personen) toe aan de salsa en meng de rest naar smaak door de couscous.
  4. Snijd de halloumi in de breedte in 8 plakken (per 4 personen). Gril de plakken 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Leg de plakken op een schaal en schep de meloensalsa erover. Serveer met de couscoussalade.

variatietip:

Je kunt elke smaak hummus die je lekker vindt gebruiken om de couscous op smaak te brengen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde halloumi met watermeloensalsa en couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de hal­lou­mi met wa­ter­me­loen­sal­sa en cous­cous­sa­la­de

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 300 g couscous
  • 450 ml kokend water

Doe de couscous met eventueel zout in een ruime schaal en schenk er het kokend water over.

3
3

Roer door met een vork en laat 10 min. staan.

4
4
  • ½ bosje salade-ui

Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes.

5
5
  • 310 g rood-gele paprikareepjes in pot

Laat de paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op.

6
6
  • 100 g pikante hummus

Roer de couscous los met een vork en meng de salade-ui, paprika en hummus erdoor. Voeg eventueel wat vocht van de paprika toe om de salade smeuïger te maken.

7
7
  • 300 g watermeloenstukjes

Snijd de watermeloenblokjes in blokjes van 1x1 cm en doe in een kom.

8
8
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Halveer de jalapeñopeper, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe bij de meloen.

9
9
  • 15 g verse basilicum

Haal de blaadjes van de basilicum en snijd in reepjes en voeg ook toe.

10
10
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de watermeloen. Halveer de vrucht en pers uit.

11
11

Voeg 1 el sap (per 4 personen) toe aan de salsa en meng de rest naar smaak door de couscous.

12
12
  • 225 g halloumi kaas

Snijd de halloumi in de breedte in 8 plakken (per 4 personen).

13
13

Gril de plakken 3 min. op de barbecue. Keer halverwege.

14
14

Leg de plakken op een schaal en schep de meloensalsa erover. Serveer met de couscoussalade.

variatietip:

Je kunt elke smaak hummus die je lekker vindt gebruiken om de couscous op smaak te brengen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.