Cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten

Lekker bij de barbecue naast je favoriete spies. Onze favoriet? Combineer 'm met opgerolde chipolata.

(0) waardeer
bijgerecht Lekker bij de barbecue naast je favoriete spies. Onze favoriet? Combineer 'm met opgerolde chipolata. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal, samen met het zout, de gerookte-paprikapoeder en de gemalen komijn. Schenk het kokende water erover, roer een keer door en laat 10 min. staan.
  2. Schep de gegrilde artisjokken met olie en al door de couscous. Laat de gegrilde courgettes uitlekken en snijd in stukjes. Voeg ook toe. Laat de gegrilde-paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de paprika toe aan de couscous en schep om.
  3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscoussalade en pers de vrucht erboven uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze samen met de takjes peterselie fijn. Voeg toe aan de salade en schep om. Voeg eventueel wat uitlekvocht van de paprikareepjes toe aan de salade voor extra smeuïgheid en smaak.

bewaartip:

De salade is zowel lauw als koud lekker. Je kunt ’m een dag van tevoren bereiden en meenemen in een goed afsluitbare plastic bak.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 250 ml kraanwater
  • 250 g couscous
  • 1 tl zout
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 1 tl gemalen komijn

Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal, samen met het zout, de gerookte-paprikapoeder en de gemalen komijn.

2
2

Schenk het kokende water erover, roer een keer door en laat 10 min. staan.

3
3
  • 180 g gegrilde artisjok in olie
  • 190 g Sacla gegrilde courgette in pot

Schep de gegrilde artisjokken met olie en al door de couscous. Laat de gegrilde courgettes uitlekken en snijd in stukjes. Voeg ook toe.

4
4
  • 310 g rode en gele gegrilde-paprikareepjes in pot

Laat de gegrilde-paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de paprika toe aan de couscous en schep om.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscoussalade en pers de vrucht erboven uit.

6
6
  • 15 g verse munt
  • 7½ g platte peterselie

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze samen met de takjes peterselie fijn.

7
7

Voeg toe aan de salade en schep om. Voeg eventueel wat uitlekvocht van de paprikareepjes toe aan de salade voor extra smeuïgheid en smaak.

bewaartip:

De salade is zowel lauw als koud lekker. Je kunt ’m een dag van tevoren bereiden en meenemen in een goed afsluitbare plastic bak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.