Kip Jambalaya
Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.
455 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
325 gram gele rijst
gele rijst
1 zak puntpaprikamix
puntpaprikamix
2 tenen knoflook
knoflook
2 eetlepel arachideolie
arachideolie
200 gram kipdijfiletreepjes
kipdijfiletreepjes
2 theelepel paprikapoeder
paprikapoeder
0.5 theelepel cayennepeper
cayennepeper
1 theelepel uienpoeder
uienpoeder
400 gram verse gesneden snijbonen
verse gesneden snijbonen
200 gram diepvries rauwe gepelde roze garnalen
diepvries rauwe gepelde roze garnalen
1 kippenbouillontablet
kippenbouillontablet
50 ml water
water
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016 - Receptkaarten Allerhande 3 2016
Allerhande Box Week 50 2017 - Allerhande Box Week 50 2017
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kip, paprikapoeder, cayennepeper en gemalen ui 2 min. Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 min. mee. Schep alles goed om.
- combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Kip Jambalaya
Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.

hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kip, paprikapoeder, cayennepeper en gemalen ui 2 min. Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 min. mee. Schep alles goed om.
combinatietip:Lekker met fijngesneden peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
325 g gele rijst
1 zak puntpaprikamix
2 tenen knoflook
2 el arachideolie
200 g kipdijfiletreepjes
2 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
1 tl uienpoeder
400 g verse gesneden snijbonen
200 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
1 kippenbouillontablet
50 ml water




