Kip Jambalaya

Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.

455 kcal

20 min. bereiden

3.8/5

(122)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 325 gram gele rijst

    gele rijst

  • 1 zak puntpaprikamix

    puntpaprikamix

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 200 gram kipdijfiletreepjes

    kipdijfiletreepjes

  • 2 theelepel paprikapoeder

    paprikapoeder

  • 0.5 theelepel cayennepeper

    cayennepeper

  • 1 theelepel uienpoeder

    uienpoeder

  • 400 gram verse gesneden snijbonen

    verse gesneden snijbonen

  • 200 gram diepvries rauwe gepelde roze garnalen

    diepvries rauwe gepelde roze garnalen

  • 1 kippenbouillontablet

    kippenbouillontablet

  • 50 ml water

    water

Receptkaarten Allerhande 3 2016 - Receptkaarten Allerhande 3 2016

Allerhande Box Week 50 2017 - Allerhande Box Week 50 2017

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kip, paprikapoeder, cayennepeper en gemalen ui 2 min. Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 min. mee. Schep alles goed om.

  • combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Wat vond je van dit recept?

Kip Jambalaya

Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig