Won­tons met krab en li­moen­blad

Het is even vouwen, maar dan heb je ook wat: heerlijke Aziatische borrelhapjes.

(6) waardeer
chinees borrelhapje Het is even vouwen, maar dan heb je ook wat: heerlijke Aziatische borrelhapjes. 20 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vochtige theedoek
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Breng een pan water aan de kook. Kook het ei in 8 min. hard. Spoel af met koud water en pel. Laat ondertussen de krab uitlekken en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
  2. Snijd de sjalot in kwarten. Snijd het limoenblad in dunne reepjes en vervolgens heel fijn. Verwijder het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe de krab, sjalot en het ei in de keukenmachine en maal tot een samenhangend geheel. Schep de fijngesneden peper en het limoenblad erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons. Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1.5 min goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de chilisaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Wontons met krab en limoenblad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Won­tons met krab en li­moen­blad

1
  • 20 diepvries wontonvellen

Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.

2
  • 1 middelgroot ei

Breng een pan water aan de kook. Kook het ei in 8 min. hard. Spoel af met koud water en pel.

3
  • 170 g krab in water in blik

Laat ondertussen de krab uitlekken en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.

4
  • 1 sjalot
  • 1 Vanka Kawat diepvries purutblaadjes

Snijd de sjalot in kwarten. Snijd het limoenblad in dunne reepjes en vervolgens heel fijn.

5
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

6

Doe de krab, sjalot en het ei in de keukenmachine en maal tot een samenhangend geheel.

7

Schep de fijngesneden peper en het limoenblad erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water.

9

Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons.

10
  • 1 liter arachideolie

Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1½ min goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

11
  • 5 el zoete chilisaus

Serveer met de chilisaus. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.