Won­tons met hoi­sin­eend en so­ja­dip

Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje.

(6) waardeer
aziatisch bijgerecht Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje. 20 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vochtige theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Snijd de eend in fijne blokjes (tartaar). Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de eend met ⅔ van de gember, de knoflook, hoisinsaus en 5 spices. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons. Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min. Halveer ondertussen de grapefruit en pers de helft van de vrucht uit. Meng 4 el grapefruitsap met de sojasaus, sesamzaadjes en de rest van de gember. Serveer met de wontons.

Tip:

Deze wontons zijn ook lekker in de soep: kook ze 3.5 min. in ruim water met zout en serveer in een soep met groente. Bijvoorbeeld noedelsoep met shiitakes. Als hapje zijn ze gekookt ook heerlijk.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Wontons met hoisineend en sojadip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Won­tons met hoi­sin­eend en so­ja­dip

1
  • 20 diepvries wontonvellen

Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.

2
  • 200 g eendenborstfilets

Snijd de eend in fijne blokjes (tartaar).

3
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

4
  • 2 tl hoisinsaus
  • 1 tl vijfkruidenpoeder

Meng de eend met ⅔ van de gember, de knoflook, hoisinsaus en 5 spices. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water.

6

Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit.

7

Maak zo nog 19 wontons.

8
  • 1 liter arachideolie

Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

9
  • 1 el sesamzaadjes

Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min.

10
  • 1 grapefruit

Halveer ondertussen de grapefruit en pers de helft van de vrucht uit.

11
  • 2 el sojasaus

Meng 4 el grapefruitsap met de sojasaus, sesamzaadjes en de rest van de gember. Serveer met de wontons. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.