bewaar
Wontons met hoisineend en sojadip
Wontons met hoisineend en sojadip
bewaar

Wontons met hoisineend en sojadip

Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje.

45 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

20 porties

20

diepvries wontonvellen

200 g

eendenborstfilet

3 cm

verse gember

1 teen

knoflook

2 tl

hoisinsaus

1 tl

vijfkruidenpoeder

1 liter

arachideolie

1 el

sesamzaadjes

1

grapefruit

2 el

sojasaus

Dit heb je nodig

  • vochtige theedoek

Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje.

Aan de slag

1

Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Snijd de eend in fijne blokjes (tartaar). Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de eend met ⅔ van de gember, de knoflook, hoisinsaus en 5 spices. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons. Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min. Halveer ondertussen de grapefruit en pers de helft van de vrucht uit. Meng 4 el grapefruitsap met de sojasaus, sesamzaadjes en de rest van de gember. Serveer met de wontons.

algemeenDeze wontons zijn ook lekker in de soep: kook ze 3.5 min. in ruim water met zout en serveer in een soep met groente. Bijvoorbeeld noedelsoep met shiitakes. Als hapje zijn ze gekookt ook heerlijk.

Wontons met hoisineend en sojadip

Instructievideo - 02:31 min.