bewaar
Wontons met varkensvlees en boerenkool
Wontons met varkensvlees en boerenkool
bewaar

Wontons met varkensvlees en boerenkool

Ideaal hapje om samen met kinderen te maken én op te eten!

45 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

30 porties

30

diepvries wontonvellen

230 g

varkenschipolata

2 cm

verse gember

1 teen

knoflook

8 g

verse koriander

50 g

boerenkool deelblokjes (diepvries)

¼ tl

witte peper

3 el

sojasaus

1 liter

arachideolie

1

limoen

1

bosui

1 el

geroosterde sesamolie

Dit heb je nodig

  • vochtige theedoek

  • keukenpapier

Ideaal hapje om samen met kinderen te maken én op te eten!

Aan de slag

1

Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.

2

Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd 5 cm van de stelen van de koriander en snijd fijn. Bewaar de rest. Meng het worstvlees, de gember, knoflook, koriandersteeltjes, boerenkool, witte peper en 1 el sojasaus tot een samenhangend geheel.

3

Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water Vouw het vel over de vulling heen tot een driehoek en druk alle lucht eruit. Maak de punten aan de lange zijde nat met water. Vouw deze punten naar elkaar toe en plak vast. Maak zo nog 29 wontons.

4

Laat de olie (een laag van ca. 10 cm) in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1.5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

5

Maak ondertussen de dressing. Boen de limoen schoon, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de bosui in ringetjes en de rest van de koriander fijn. Meng de rest van de sojasaus met 2 el limoensap, de sesamolie, bosui en koriander. Serveer in een schaaltje erbij.

tip

variatietipDeze wontons zijn ook lekker in de soep: kook ze 3.5 min. in ruim water met zout en serveer in een soep met groente. Bijvoorbeeld noedelsoep met shiitakes. Als hapje zijn ze gekookt ook heerlijk.