bewaar
Rijstschotel met krab & tuinerwten
Rijstschotel met krab & tuinerwten
bewaar

Rijstschotel met krab & tuinerwten

Het groene van de tuinerwten en roze van de krab knalt van je bord.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

2 el

traditionele olijfolie

400 g

preien

600 g

1 minuut basmatirijst

1

visbouillontablet

400 g

diepvries tuinerwten

200 ml

water

15 g

verse peterselie

170 g

krab in water in blik

125 g

mascarpone

Het groene van de tuinerwten en roze van de krab knalt van je bord.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de sjalot en prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontablet, tuinerwten en het water toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om. Neem de ‘risotto’ van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor.

2

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit.

3

Neem de 'risotto' van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de krab en de rest van de peterselie erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstschotel met krab & tuinerwten

Het groene van de tuinerwten en roze van de krab knalt van je bord.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig