Rijst­scho­tel met krab & tui­n­erw­ten

Het groene van de tuinerwten en roze van de krab knalt van je bord.

(3) waardeer
hoofdgerecht Het groene van de tuinerwten en roze van de krab knalt van je bord. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de sjalot en prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, bouillontablet, tuinerwten en het water toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om. Neem de ‘risotto’ van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit.
  3. Neem de 'risotto' van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de krab en de rest van de peterselie erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Rijstschotel met krab & tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­scho­tel met krab & tui­n­erw­ten

1
1
  • 1 sjalot
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g preien

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de sjalot en prei 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 1 visbouillontablet
  • 400 g diepvries tuinerwten
  • 200 ml water

Voeg de rijst, bouillontablet, tuinerwten en het water toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.

3
3
  • 15 g verse peterselie
  • 170 g krab in water in blik

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit.

4
4
  • 125 g mascarpone

Neem de ‘risotto’ van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie erdoor.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de krab en de rest van de peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.