bewaar
Aziatische rijstsalade met krab
Aziatische rijstsalade met krab
bewaar

Aziatische rijstsalade met krab

Rijst met groenten, wasabimayo en krab. Wat een perfecte combinatie.

16 min. bereiden
redelijk pittig
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

notenrijst

300 g

diepvries tuinerwten

2

eetrijpe avocado's

2

bosuien

1

komkommer

340 g

krab in water in blik

2

limoenen

8 el

mayonaise

4 tl

wasabipaste

70 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • vergiet

Rijst met groenten, wasabimayo en krab. Wat een perfecte combinatie.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in repen. Snijd de bosui in schuine, dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes.

2

Laat de krab uitlekken en knijp het vocht eruit. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de mayonaise met de wasabi, het limoenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rijst met tuinerwten in een schaal en schep de avocado, bosui, komkommer, veldsla en dressing erdoor. Verdeel de krab erover.