Fris­se sa­la­de met ma­kreel

(172) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 172

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de mais uitlekken. Giet de makreelfilets af, vang het vocht op, en verdeel de vis in stukjes. Roer een dressing van de mayonaise, mosterd en het makreelvocht en breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in ringetjes. Meng de paprika, komkommer, bosui en veldsla met de mais en de dressing en schep voorzichtig de makreel erdoor. Serveer de salade.

combinatietip:

Stevige trek? Geef er (mais)pistoletjes bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 22-23

Frisse salade met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se sa­la­de met ma­kreel

1
1
  • 300 g mais in blik
  • 375 g makreelfilets in blik

Laat de mais uitlekken. Giet de makreelfilets af, vang het vocht op, en verdeel de vis in stukjes.

2
2
  • 100 ml mayonaise
  • 1 el Franse mosterd

Roer een dressing van de mayonaise, mosterd en het makreelvocht en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 3 bosuien

Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de komkommer in reepjes en de bosui in ringetjes.

4
4
  • 75 g veldsla

Meng de paprika, komkommer, bosui en veldsla met de mais en de dressing en schep voorzichtig de makreel erdoor. Serveer de salade.

combinatietip:

Stevige trek? Geef er (mais)pistoletjes bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.