Fris­se pas­ta­sa­la­de met ma­kreel

Ook lekker met sriracha voor wat extra pit.

(10) waardeer
hoofdgerecht Ook lekker met sriracha voor wat extra pit. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Pers de citroen uit. Meng de yoghurt met de mayonaise en 1 el citroensap (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de broccolirijst in een zeef en giet de pasta en snijbonen erboven af. Laat uitlekken.
  3. Schep de pasta, snijbonen en broccolirijst om met de dressing en veldsla. Verdeel over een schaal. Laat de makreelfilets uitlekken en verdeel samen met de pecannoten over de pastasalade.

combinatietip:

Lekker met sriracha (hot chilisaus).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 37-38

Frisse pastasalade met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se pas­ta­sa­la­de met ma­kreel

1
1
  • 300 g fusilli
  • 400 g verse gesneden snijbonen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe.

2
2
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 1 citroen

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Pers de citroen uit.

3
3
  • 1 el milde yoghurt
  • 3 el mayonaise

Meng de yoghurt met de mayonaise en 1 el citroensap (per 4 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g broccolirijst

Doe de broccolirijst in een zeef en giet de pasta en snijbonen erboven af. Laat uitlekken.

5
5
  • 75 g veldsla

Schep de pasta, snijbonen en broccolirijst om met de dressing en veldsla. Verdeel over een schaal.

6
6
  • 250 g Princes makreelfilets in zonnebloemolie in blik

Laat de makreelfilets uitlekken en verdeel samen met de pecannoten over de pastasalade.

combinatietip:

Lekker met sriracha (hot chilisaus).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.