bewaar
Rijstschotel met bloemkoolrijst, makreel en een gekookt eitje
Rijstschotel met bloemkoolrijst, makreel en een gekookt eitje
bewaar

Rijstschotel met bloemkoolrijst, makreel en een gekookt eitje

Kedgeree komt oorspronkelijk uit India. Dit rijstgerecht wordt vaak met makreel gegeten en staat zo op tafel.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

(arachide)olie

1 el

garam masala

200 g

gele rijst

30 g

verse peterselie

1

kippenbouillontablet

600 ml

kraanwater

450 g

diepvries tuinerwten

400 g

bloemkoolrijst

4

middelgrote eieren

250 g

Princes makreelfilet in zonnebloemolie in blik

250 g

cherrytomaten

Kedgeree komt oorspronkelijk uit India. Dit rijstgerecht wordt vaak met makreel gegeten en staat zo op tafel.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de gele rijst toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg de helft samen met de bouillontablet en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwtjes en bloemkoolrijst toe en verwarm 4 min. mee.

2

Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Laat de makreelfilets uitlekken. Halveer de cherrytomaten en meng door de rijstschotel. Verdeel de schotel over een schaal en verdeel de makreel, eiparten en de rest van de peterselie erover.

combinatietip Lekker met Griekse yoghurt.