Pas­ta­sa­la­de 'car­bo­na­ra'

De asperges kook je niet, dus blijven ze lekker knapperig.

(168) waardeer
italiaans hoofdgerecht De asperges kook je niet, dus blijven ze lekker knapperig. 4 personen
3 168

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de aioli. Schep door de pasta. Verwijder de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van een ½ cm. Laat de puntjes heel.
  3. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Schep de groenten door de pasta en verkruimel het spek erboven.

Tip:

Deze pastasalade kun je meenemen in een afgesloten bakje in de koelbox.

bewaartip:

Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

video

Pas­ta­sa­la­de 'car­bo­na­ra'

recipevideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade 'carbonara'

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de 'car­bo­na­ra'

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.

4
4
  • 4 el aioli

Meng het rasp en sap met de aioli. Schep door de pasta.

5
5
  • 350 g verse groene asperges

Verwijder de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van een ½ cm. Laat de puntjes heel.

6
6
  • 400 g artisjokharten in blik

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten.

7
7

Schep de groenten door de pasta en verkruimel het spek erboven.

bewaartip:

Je kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.