bewaar
Pastasalade 'carbonara'
Pastasalade 'carbonara'
bewaar

Pastasalade 'carbonara'

De asperges kook je niet, dus blijven ze lekker knapperig.

10 min. bereiden
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

150 g

gerookt ontbijtspek

1

citroen

4 el

aioli

350 g

verse groene asperge

400 g

artisjokhart in blik

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

De asperges kook je niet, dus blijven ze lekker knapperig.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de aioli. Schep door de pasta. Verwijder de houtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van een ½ cm. Laat de puntjes heel.

3

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Schep de groenten door de pasta en verkruimel het spek erboven.

tip

algemeenDeze pastasalade kun je meenemen in een afgesloten bakje in de koelbox.

bewaartipJe kunt deze salade een ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Pastasalade 'carbonara'

Instructievideo - 00:36 min.