bewaar
Snelle salade niçoise
Snelle salade niçoise
bewaar

Snelle salade niçoise

Een salade is in de zomer altijd goed. Maak 'm extra lekker met artisjok, tonijn en olijven.

15 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krielaardappelen

4

middelgrote eieren

390 g

artisjokhart in blik

4

trostomaten

2

groene paprika's

370 g

tonijn in zonnebloemolie

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

1 el

citroensap

15 g

verse basilicum

Een salade is in de zomer altijd goed. Maak 'm extra lekker met artisjok, tonijn en olijven.

Aan de slag

Kook de krieltjes met schil in 15 min. gaar en giet af. Laat iets afkoelen en halveer ze. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten. Snijd de artisjokharten en tomaten in parten en doe in een ruime schaal. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe samen met de krieltjes bij de andere groenten in de schaal. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de olijven, tonijn en eieren over de salade. Besprenkel met het citroensap en strooi het basilicum erover.

tip

combinatietipLekker met meergranenstokbrood.