bewaar
Indiase krieltjes met spinazie, lamsworstjes en mangochutney
Indiase krieltjes met spinazie, lamsworstjes en mangochutney
bewaar

Indiase krieltjes met spinazie, lamsworstjes en mangochutney

Supersnel gerecht met lekker veel groenten, dat ook nog eens gluten- én lactosevrij is. Ideaal!

15 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

900 g

koelverse kleine krieltjes

½ el

tandoori masala

270 g

gekruide lamsworstjes

300 g

wilde spinazie

500 g

diepvries tuinerwtjes met worteltjes

15 g

verse koriander

4 el

mangochutney

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Supersnel gerecht met lekker veel groenten, dat ook nog eens gluten- én lactosevrij is. Ideaal!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met de tandoori masala in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.

3

Voeg de spinazie, tuinerwtjes, worteltjes, peper en eventueel zout toe aan het achtergebleven bakvet en bak 6 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de koriander grof.

4

Schep de koriander door de krieltjes en verdeel met de groenten en worstjes over de borden. Schep op elk bord 1 el mangochutney en serveer.