bewaar
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
bewaar

Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen

Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.

15 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

2 el

arachideolie

900 g

koelverse kleine krieltjes

2 el

curry madras specerijenmelange

300 g

kalkoenfilet à la minute

450 g

diepvries bloemkoolroosjes

200 g

verse peultjes

15 g

verse koriander

Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.

Aan de slag

1

Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.

4

Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.

combinatietipLekker met Griekse yoghurt met munt.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.