
Indiase krieltjes met bloemkool en kalkoen
Een perfect stel: knapperige bloemkool en Indiase kruiden.
Ingrediënten
4 personen
3 cm
verse gember
2 el
arachideolie
900 g
koelverse kleine krieltjes
2 el
curry madras specerijenmelange
300 g
kalkoenfilet à la minute
450 g
diepvries bloemkoolroosjes
200 g
verse peultjes
15 g
verse koriander
Aan de slag
Rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, aardappelen en curry madras 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de kalkoenfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de aardappelen en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de bevroren bloemkoolroosjes 4 min. in kokend water. Voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en voeg toe aan het aardappel-kalkoenmengsel. Roerbak nog 2 min.
Snijd de koriander fijn. Bestrooi de aardappelen, bloemkool en kalkoen met koriander en serveer.
combinatietipLekker met Griekse yoghurt met munt.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.