Erw­ten­soep met prei en munt

Vertrouwde snert, maar zonder vlees en met nieuwe smaakaccenten.

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht Vertrouwde snert, maar zonder vlees en met nieuwe smaakaccenten. 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de ui(en). Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de ui op de snijkant 8 min. op middelhoog vuur. Hij mag zwart worden. Breng ondertussen in een soeppan het water met zout, het laurierblaadje en de spliterwten aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg na 8 min. de ui toe.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de muntblaadjes fijn en houd enkele takjes apart. Verwijder de ui uit de soeppan. Voeg de helft van de knolselderij, ¾ van de prei, de munt en tuinerwten toe. Laat nog 20 min. koken tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rest van de knolselderij 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper. Neem de soeppan van het vuur, verwijder het laurierblad en pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen en verdeel de knolselderij, de rest van de prei en de achtergehouden takjes munt erover.

combinatietip:

Lekker met pulled pork; het gerecht is dan niet meer veganistisch.

bewaartip:

Soep over? Vries (afgekoeld) eventueel in voor een andere keer.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 28 g
Tags
Ook te zien in
Kickstart 10-daagse , Receptkaart 2018 week 03-04

Erwtensoep met prei en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met prei en munt

1
1
  • 1 ui

Halveer de ui(en). Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de ui op de snijkant 8 min. op middelhoog vuur. Hij mag zwart worden.

2
2
  • 1½ liter water
  • 1 gedroogde laurierblaadjes
  • 350 g spliterwten

Breng ondertussen in een soeppan het water met zout, het laurierblaadje en de spliterwten aan de kook.

3
3

Laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg na 8 min. de ui toe.

4
4
  • 1 knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

5
5
  • 2 preien
  • 4 g verse munt

Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de muntblaadjes fijn en houd enkele takjes apart.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

6
6

Verwijder de ui uit de soeppan.

7
7
  • 200 g tuinerwten

Voeg de helft van de knolselderij, ¾ van de prei, de munt en tuinerwten toe. Laat nog 20 min. koken tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig

8
8
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rest van de knolselderij 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper.

9
9

Neem de soeppan van het vuur, verwijder het laurierblad en pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Schep de soep in de kommen en verdeel de knolselderij, de rest van de prei en de achtergehouden takjes munt erover.

combinatietip:

Lekker met pulled pork; het gerecht is dan niet meer veganistisch.

bewaartip:

Soep over? Vries (afgekoeld) eventueel in voor een andere keer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.