bewaar
Erwtensoep met prei en munt
Erwtensoep met prei en munt
bewaar

Erwtensoep met prei en munt

Vertrouwde snert, maar zonder vlees en met nieuwe smaakaccenten.

50 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1½ liter

water

1

gedroogde laurierblaadjes

350 g

spliterwten

1

knolselderij

2

preien

4 g

verse munt

200 g

tuinerwten

2 el

arachideolie

Dit heb je nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

  • staafmixer

Vertrouwde snert, maar zonder vlees en met nieuwe smaakaccenten.

Aan de slag

1

Halveer de ui(en). Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de ui op de snijkant 8 min. op middelhoog vuur. Hij mag zwart worden. Breng ondertussen in een soeppan het water met zout, het laurierblaadje en de spliterwten aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg na 8 min. de ui toe.

2

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de muntblaadjes fijn en houd enkele takjes apart. Verwijder de ui uit de soeppan. Voeg de helft van de knolselderij, ¾ van de prei, de munt en tuinerwten toe. Laat nog 20 min. koken tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig

3

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rest van de knolselderij 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper. Neem de soeppan van het vuur, verwijder het laurierblad en pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen en verdeel de knolselderij, de rest van de prei en de achtergehouden takjes munt erover.

bewaartipSoep over? Vries (afgekoeld) eventueel in voor een andere keer.

combinatietipLekker met pulled pork; het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.