Erw­ten­soep met rund­vlees

Erwtensoep, nét even anders

(0) waardeer
hollands hoofdgerecht Erwtensoep, nét even anders 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de mergpijp en het soepvlees uit het soeppakket, de laurierblaadjes en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook. Laat 2 uur zachtjes met de deksel op de pan koken. Haal eventueel met een schuimspaan het schuim van de soep. Voeg de spliterwten na 1 uur toe.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en peen en snijd in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de bleekselderij, bewaar voor later. Snijd de selderijstengels in ringen. Snijd de prei in dunne ringen.
  3. Voeg de knolselderij, wortel, selderijringen en preiringen de laatste 25 min. toe aan de soep. Laat zachtjes meekoken. Neem de laatste 15 min. de mergpijp en laurierblaadjes uit de soep en voeg de balletjes en het selderijblad toe.

combinatietip:

Lekker met robuust meerzadenstokbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 88 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Erwtensoep met rundvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep met rund­vlees

1
1
  • 1.2 liter water
  • 350 g rundersoeppakket
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 runderbouillontabletten

Breng het water met de mergpijp en het soepvlees uit het soeppakket, de laurierblaadjes en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook.

2
2

Laat 2 uur zachtjes met de deksel op de pan koken. Haal eventueel met een schuimspaan het schuim van de soep.

3
3
  • 500 g gedroogde spliterwten

Voeg de spliterwten na 1 uur toe.

4
4
  • ½ knolselderij
  • 250 g winterpenen
  • ½ struik bleekselderij

Schil ondertussen de knolselderij en peen en snijd in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de bleekselderij, bewaar voor later.

5
5
  • 150 g preien

Snijd de selderijstengels in ringen. Snijd de prei in dunne ringen.

6
6

Voeg de knolselderij, wortel, selderijringen en preiringen de laatste 25 min. toe aan de soep. Laat zachtjes meekoken.

7
7

Neem de laatste 15 min. de mergpijp en laurierblaadjes uit de soep en voeg de balletjes en het selderijblad toe.

combinatietip:

Lekker met robuust meerzadenstokbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.