bewaar
Erwtensoep met rundvlees
Erwtensoep met rundvlees
bewaar

Erwtensoep met rundvlees

Erwtensoep, nét even anders

30 min. bereiden
2 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ liter

water

350 g

rundersoeppakket

2

laurierblaadjes

2

runderbouillontabletten

500 g

gedroogde spliterwten

½

knolselderij

250 g

winterpeen

½

struik bleekselderij

150 g

prei

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

Erwtensoep, nét even anders

Aan de slag

1

Breng het water met de mergpijp en het soepvlees uit het soeppakket, de laurierblaadjes en de bouillontabletten in een soeppan aan de kook. Laat 2 uur zachtjes met de deksel op de pan koken. Haal eventueel met een schuimspaan het schuim van de soep. Voeg de spliterwten na 1 uur toe.

2

Schil ondertussen de knolselderij en peen en snijd in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de bleekselderij, bewaar voor later. Snijd de selderijstengels in ringen. Snijd de prei in dunne ringen.

3

Voeg de knolselderij, wortel, selderijringen en preiringen de laatste 25 min. toe aan de soep. Laat zachtjes meekoken. Neem de laatste 15 min. de mergpijp en laurierblaadjes uit de soep en voeg de balletjes en het selderijblad toe.

combinatietipLekker met robuust meerzadenstokbrood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.