bewaar
Erwtensoep met gegrilde rookworst
Erwtensoep met gegrilde rookworst
bewaar

Erwtensoep met gegrilde rookworst

1 uur bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

300 g

spliterwten

2

schouderkarbonades

100 g

magere spekreepjes

¼

knolselderij

125 g

winterpeen

1

prei

1

ui

2

laurierblaadjes

1 zak

selderij

2

runderbouillontabletten

1

rookworst

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Breng de erwten, karbonades en spekreepjes met 1.5 liter water in een soeppan aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. sudderen. Verwijder met een schuimspaan het opkomende schuim. Roer de soep regelmatig door, ook over de bodem, zodat deze niet aanbrandt.

2

Snijd de knolselderij fijn en voeg samen met de winterpeen, prei, ui, laurier, ¾ van de selderij en de bouillontabletten toe aan de soep. Laat nog 25 min. doorkoken.

3

Neem de karbonades uit de soep. Haal het vlees van het bot en snijd het fijn. Voeg het vlees weer toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de rookworst in schuine plakken. Gril de plakken 1 min. per kant in de grillpan. Schep de soep in 4 borden en verdeel de worst erover. Bestrooi met de rest van de selderij.

tip

algemeenGeen grillpan? Bereid de rookworst dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.