Erwtensoep van Mar
Erwtensoep van Mar
bewaar
bewaar

Erwtensoep van Mar

Een klassieke erwtensoep serveer je natuurlijk met roggebrood met katenspek.

30 min. bereiden
1 uur 5 min. wachten
858waarderingen

Aan de slag

1

Was de spliterwten. Schil de knolselderij en de winterpeen. Snijd de knolselderij in blokjes en de winterpeen in stukjes. Snijd de selderij fijn. Snijd de prei in ringen en de rookworst in plakjes.

2

Breng in een grote soeppan de spliterwten met de knolselderij, winterpeen, schouderkarbonades en het zuurkoolspek in de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep ca. 45 minuten, of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen.

3

Neem de karbonades en het zuurkoolspek uit de pan en snijd het vlees in stukjes. Gooi het bot van de karbonades weg. Doe het vlees met de prei, de selderij en de rookworst terug in de pan. Verwarm de soep nog 15-20 minuten op heel laag vuur.

4

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Als u de soep te dik vindt, verdun hem dan met wat water of bouillon. Schep de soep in kommen en geef er roggebrood met katenspek bij.

algemeenFamilierecept AllerHande 12 2009 Marrie Vedder over het recept van haar moeder Mar Schipper: 'Al van kinds af aan maakte mijn moeder elk jaar op mijn verjaardag erwtensoep. Zes december was ook de énige dag in het jaar dat we erwtensoep aten, dus dat was dubbel feest! Nog steeds maak ik als ik jarig ben mijn moeders recept. Vorig jaar toen ik 60 werd, kreeg ik onverwacht een weekendje weg in een vakantiehuisje aangeboden. De pan soep hebben we gewoon meegenomen!'

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Erwtensoep van Mar

Een klassieke erwtensoep serveer je natuurlijk met roggebrood met katenspek.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig