bewaar
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
bewaar

Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes

Glutenvrij, lactosevrij én veganistisch: dit knapperige bijgerecht kun je iedereen voorzetten.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse groene asperge

1 teen

knoflook

100 ml

traditionele olijfolie

3

trostomaten

1

verse groene peper

1

kleine rode ui

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (18 x 28 cm)

Glutenvrij, lactosevrij én veganistisch: dit knapperige bijgerecht kun je iedereen voorzetten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Leg de asperges in de ovenschaal en verdeel de knoflook erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Sprenkel de olie erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Doe met de ui en kappertjes bij de tomaat.

3

Neem de asperges uit de oven en schep 4 el van de olie bij de tomatensalsa. Schep om. Schep de tomatensalsa op de asperges.