bewaar
Zelfgemaakte nutella
Zelfgemaakte nutella
bewaar

Zelfgemaakte nutella

Verrassing! Deze chocoladetopper voor op brood maak je gewoon zelf.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
10 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

1 portie

75 g

ongebrande hazelnoten

50 g

pure chocolade 72%

50 g

melkchocolade

180 ml

gecondenseerde volle melk

1 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenmachine

  • pot

Verrassing! Deze chocoladetopper voor op brood maak je gewoon zelf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat 10 min. op een bord afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine in 5 min. tot een gladde pasta. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.

2

Breng een pan met een laagje water aan de kook. Snijd de pure chocolade en melkchocolade grof. Doe de chocolade, melk en honing in een kom en hang de kom in de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer 5 min. tot de chocolade is gesmolten (au bain-marie).

3

Doe de chocolade bij de notenpasta in de keukenmachine en meng 2 min. tot gladde nutella. Schep in de pot en sluit af.

tip

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.