bewaar
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
bewaar

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade

Neem eens een potje zelfgemaakt granola mee voor de gastvrouw als je ergens gaat eten. Hartstikke leuk om te krijgen én te geven!

10 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

175 g

ongebrande notenmix

200 g

havermout

100 g

quinoa

120 g

vloeibare honing

50 ml

espresso

50 g

pure chocolade 72%

150 g

mix gojibes, incabes, moerbei en cranberry

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • afsluitbare glazen potten

Neem eens een potje zelfgemaakt granola mee voor de gastvrouw als je ergens gaat eten. Hartstikke leuk om te krijgen én te geven!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 120 °C. Hak de noten grof. Meng de noten, havermout, quinoa, honing en espresso in een kom.

2

Verdeel over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Schuif onder elkaar in de oven en rooster in ca. 40 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.

3

Neem de granola uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Meng de granola met de chocolade en gojibesmix en verdeel over de potten.

tip

bewaartipJe kunt de granola in een afgesloten pot ca. 2 weken bewaren.

combinatietipLekker met Griekse yoghurt of (amandel)melk, vers fruit en extra honing. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.