bewaar
Rocky road met gedroogd fruit en noten
Rocky road met gedroogd fruit en noten
bewaar

Rocky road met gedroogd fruit en noten

Leuk om te trakteren: chocolade met vijg, cranberry en noten.

20 min. bereiden
3 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

20 porties

400 g

pure chocolade 72%

50 g

vijgblokjes

50 g

gedroogde cranberry's

50 g

abrikozenstenen

50 g

ongebrande hazelnoten

50 g

gepelde pistachenoten

Dit heb je nodig

  • brownievorm (28 x 18 cm)

Leuk om te trakteren: chocolade met vijg, cranberry en noten.

Aan de slag

1

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom die in een (steel)pan past. Breng een laagje water aan de kook in de steelpan en hang de kom erin. Zorg dat het water de kom niet raakt. Smelt op deze manier (au bain-marie) rustig de chocolade. Bekleed ondertussen de brownievorm met bakpapier. Meng de vijgblokjes, gedroogde cranberry’s, abrikozenstenen, hazelnoten en pistachenoten door elkaar in een kom. Meng ⅔ van het mengsel door de gesmolten chocolade.

2

Schep de chocolade in de brownievorm en strijk een beetje glad met een spatel. Bestrooi met de rest van het noten-vruchtenmengsel. Tik een paar keer met de brownievorm op het werkblad, zodat het mengsel bovenop een beetje in de chocolade zakt. Laat afgedekt minimaal 3 uur hard worden in de koelkast. Snijd met een groot mes in stukken voor serveren.