bewaar
Rocky road
Rocky road
bewaar

Rocky road

Fudge is al geweldig lekker van zichzelf, maar wanneer je nóg meer fijne extra's toevoegt is die schaal helemaal zo leeg.

15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

12 porties

400 g

pure chocolade 72%

2

aardbeimeringue

7½ g

verse basilicum

1

vanillemeringue

30 g

ongezouten pistachenoten

25 g

gedroogde cranberry's

Dit heb je nodig

  • brownievorm (28 x 18 cm)

  • bakpapier

  • pannenlikker

Fudge is al geweldig lekker van zichzelf, maar wanneer je nóg meer fijne extra's toevoegt is die schaal helemaal zo leeg.

Aan de slag

1

Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de aardbeimeringues in stukjes van 2 cm. Doe de vanillemeringue samen met het basilicum en de pistachenoten in de keukenmachine en maal fijn, je mag nog wat kleine stukjes pistache zien. Snijd de cranberry’s grof.

2

Verdeel de stukjes aardbeimeringue en de helft van de cranberry’s over de met bakpapier beklede brownieschaal. Schenk de gesmolten chocolade erover. Strijk met een pannenlikker of achterkant van een lepel voorzichtig een beetje glad.

3

Laat wat afkoelen en verdeel dan de meringuepistachepoeder en de rest van de cranberry’s erover (als de chocolade te heet is, smelt de poeder). Laat in minimaal 1½ uur afgedekt in de koelkast hard worden.

4

Neem de rocky road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie plank met een scherp mes (of hamer). Hak de rocky road in stukken, zodat je de mooie binnenkant ziet.

bewaartipJe kunt de rocky road 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.