Roc­ky road

Fudge is al geweldig lekker van zichzelf, maar wanneer je nóg meer fijne extra's toevoegt is die schaal helemaal zo leeg.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(3) waardeer
amerikaans nagerecht Fudge is al geweldig lekker van zichzelf, maar wanneer je nóg meer fijne extra's toevoegt is die schaal helemaal zo leeg. 12 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • brownievorm (28 x 18 cm)
  • bakpapier
  • pannenlikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de aardbeimeringues in stukjes van 2 cm. Doe de vanillemeringue samen met het basilicum en de pistachenoten in de keukenmachine en maal fijn, je mag nog wat kleine stukjes pistache zien. Snijd de cranberry’s grof.
  2. Verdeel de stukjes aardbeimeringue en de helft van de cranberry’s over de met bakpapier beklede brownieschaal. Schenk de gesmolten chocolade erover. Strijk met een pannenlikker of achterkant van een lepel voorzichtig een beetje glad.
  3. Laat wat afkoelen en verdeel dan de meringuepistachepoeder en de rest van de cranberry’s erover (als de chocolade te heet is, smelt de poeder). Laat in minimaal 1½ uur afgedekt in de koelkast hard worden.
  4. Neem de rocky road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie plank met een scherp mes (of hamer). Hak de rocky road in stukken, zodat je de mooie binnenkant ziet.

bewaartip:

Je kunt de rocky road 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rocky road

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roc­ky road

1
1
  • 400 g pure chocolade 72%
  • 2 aardbeimeringue

Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de aardbeimeringues in stukjes van 2 cm.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 7½ g verse basilicum

Haal de blaadjes van de takjes basilicum.

3
3
  • 1 vanillemeringue
  • 30 g ongezouten pistachenoten

Doe de vanillemeringue samen met het basilicum en de pistachenoten in de keukenmachine en maal fijn, je mag nog wat kleine stukjes pistache zien.

4
4
  • 25 g gedroogde cranberry's

Snijd de cranberry’s grof.

5
5

Verdeel de stukjes aardbeimeringue en de helft van de cranberry’s over de met bakpapier beklede brownieschaal.

6
6

Schenk de gesmolten chocolade erover. Strijk met een pannenlikker of achterkant van een lepel voorzichtig een beetje glad.

7
7

Laat wat afkoelen en verdeel dan de meringuepistachepoeder en de rest van de cranberry’s erover (als de chocolade te heet is, smelt de poeder).

8
8

Laat in minimaal 1½ uur afgedekt in de koelkast hard worden.

9
9

Neem de rocky road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie plank met een scherp mes (of hamer).

10
10

Hak de rocky road in stukken, zodat je de mooie binnenkant ziet.

bewaartip:

Je kunt de rocky road 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.