
Rocky road
Fudge is al geweldig lekker van zichzelf, maar wanneer je nóg meer fijne extra's toevoegt is die schaal helemaal zo leeg.
Ingrediënten
12 porties
400 g
pure chocolade 72%
2
aardbeimeringue
7.5 g
verse basilicum
1
vanillemeringue
30 g
ongezouten pistachenoten
25 g
gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
brownievorm (28 x 18 cm)
bakpapier
pannenlikker
Aan de slag
Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de aardbeimeringues in stukjes van 2 cm. Doe de vanillemeringue samen met het basilicum en de pistachenoten in de keukenmachine en maal fijn, je mag nog wat kleine stukjes pistache zien. Snijd de cranberry’s grof.
Verdeel de stukjes aardbeimeringue en de helft van de cranberry’s over de met bakpapier beklede brownieschaal. Schenk de gesmolten chocolade erover. Strijk met een pannenlikker of achterkant van een lepel voorzichtig een beetje glad.
Laat wat afkoelen en verdeel dan de meringuepistachepoeder en de rest van de cranberry’s erover (als de chocolade te heet is, smelt de poeder). Laat in minimaal 1½ uur afgedekt in de koelkast hard worden.
Neem de rocky road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie plank met een scherp mes (of hamer). Hak de rocky road in stukken, zodat je de mooie binnenkant ziet.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Rocky road
Fudge is al geweldig lekker van zichzelf, maar wanneer je nóg meer fijne extra's toevoegt is die schaal helemaal zo leeg.

nagerecht
12 porties
215 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de aardbeimeringues in stukjes van 2 cm. Doe de vanillemeringue samen met het basilicum en de pistachenoten in de keukenmachine en maal fijn, je mag nog wat kleine stukjes pistache zien. Snijd de cranberry’s grof.
Verdeel de stukjes aardbeimeringue en de helft van de cranberry’s over de met bakpapier beklede brownieschaal. Schenk de gesmolten chocolade erover. Strijk met een pannenlikker of achterkant van een lepel voorzichtig een beetje glad.
Laat wat afkoelen en verdeel dan de meringuepistachepoeder en de rest van de cranberry’s erover (als de chocolade te heet is, smelt de poeder). Laat in minimaal 1½ uur afgedekt in de koelkast hard worden.
Neem de rocky road uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Serveer op een mooie plank met een scherp mes (of hamer). Hak de rocky road in stukken, zodat je de mooie binnenkant ziet.
bewaartip:Je kunt de rocky road 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)400 g pure chocolade 72%
2 aardbeimeringue
7½ g verse basilicum
1 vanillemeringue
30 g ongezouten pistachenoten
25 g gedroogde cranberry's
Dit heb je nodig
brownievorm (28 x 18 cm)
bakpapier
pannenlikker